Fapte ciudate despre sushi

Mancarea unui vas de sushi bine pregatit realizat de un maestru bucatar ofera o experienta unica, care este destul de dificil de recreat. Sushi este un tip minunat, cultural și oarecum artistic, care necesită mai mulți ani de pregătire și experiență pentru a se pregăti cu gust și aromă remarcabile. Iată câteva fapte interesante și puțin cunoscute despre această delicatețe numită sushi.

1 Sushi este scris în limba japoneză „zushi” atunci când o precede un tip

Când felul de sushi vine înaintea cuvântului „sushi”, se schimbă automat la zushi în limba japoneză. De exemplu, ruloul de sushi se numește maki-zushi, iar nigiri-zushi este tipul de sushi care are orez cu o felie de pește sau fructe de mare presate pe partea de sus a acestuia.

2 Rolurile Maki-zushi sunt lucrări de creație ale artei

Bucătarii master Sushi aleg ingredientele folosite pentru a prepara cu atenție astfel încât textura, gustul, aroma și culoarea se completează reciproc. Rolele Sushi se fac mai întâi într-o singură rolă lungă și apoi se taie în discuri de dimensiuni pentru a putea vedea lucrările artistice ale bucătarilor.

3 japoneză numită Maki-zushi După Mat

În Japonia, bucătarii cheam matul care dă sushi rulouri lor makisu formă cilindrică. Maki-zushi oferă avantajul de a crea spațiu pentru a adăuga alte ingrediente, cum ar fi castravetele, morcovul și daikon-ul pentru a-i oferi o înclinare crocantă. Sushi rolls sunt foarte populare în Occident, dar japonezii preferă nigiri deoarece le permite să înmoaie marginea peștelui în sos de soia.

4 Probabil că Wasabi nu este adevăratul lucru

Original wasabi este prelucrat din rădăcina wasabia japonica, o plantă nativă din Japonia. Nu este făcută din pudră sau din hrean, care este adesea folosit ca înlocuitor. Real wasabi are un puternic efect pungent. Senzația de arsură pe care o simți în nări este datorată proprietăților antimicrobiene ale plantei, care ucid potențiali paraziți și microbi în pește crud și fructe de mare. Datorită costului ridicat al wasabi-ului original, numeroasele sushi baruri de mijloc se substituie cu o substanță realizată dintr-o combinație de praf de muștar, hrean și colorant verde.

5 Nori a fost inițial eliminată din locurile ciudate

Nori – folia de alunecare de aluat prăjită pentru rulouri de sushi – a fost răzuită inițial de pe partea inferioară a bărcilor și a picioarelor de pivoți din lemn. Producătorii de alimente mobile au presat-o în foi și apoi au uscat-o la soare. Cu toate acestea, nori este cultivat acum pe mal și a crescut peste 230 de kilometri pătrați pe mare pentru a produce 350.000 de tone anual. Nori produsă în Occident este prăjită pentru a îmbunătăți siguranța alimentară în timp ce soiul japonez nu este pentru că va afecta gustul distinct de pește.

6 alge marine nu este singurul ingredient pentru rularea sushi

În Occident, suntem obișnuiți să mâncăm sushi înveliți în nori (alge marine), dar în Japonia, bucătarii sunt mai creativi. Ei folosesc diferite ingrediente pentru maki-zushi, inclusiv ouă, castravete și hârtie de soia.

7 Pestele proaspăt nu este la fel de proaspăt pe cât credeți

Regulamentele privind siguranța alimentară din Europa și din S.U.A. specifică faptul că peștele crud trebuie să fie înghețat de ceva timp pentru a ucide paraziți și alți microbi dăunători. UE specifică faptul că toate peștele crud trebuie înghețat timp de cel puțin o zi la o temperatură de -20 grade Celsius. Din păcate, înghețarea peștilor poate deteriora gustul și textura.

8 Nigiri ar trebui să fie consumate în sus

 

Mulți iubitori de sushi recomandă ca nigiri, o felie de pește plasat pe o movilă de orez alungită ar trebui să fie mâncat prin plasarea pește prima parte a limbii. Din moment ce nigiri este de obicei mâncat cu mâinile, mai degrabă decât bețișoarele, este ușor să păstrați peștele și orezul împreună și să le rotiți.

9 Sari peste Sake și încercați șampania

Sake este făcut din orez fermentat, astfel încât nu ar trebui să fie consumat cu orez de sushi; cel mai bine luat cu sashimi. Când mâncați sushi, împerecheați-l cu șampanie sau cu vin alb, cum ar fi Riesling sau Pino Grigio.

10 bucătari de sushi au mai multă distracție în Occident

În Japonia, bucătarii de sushi trebuie să își pregătească sushi-ul într-un mod tradițional. Dar când călătoresc în străinătate în țări precum SUA, Australia și Marea Britanie, personalitățile lor vin în viață. Ei întâlnesc oameni care doresc să dezvolte o relație cu ei și să facă cereri de opțiuni de meniu care să le permită să-și maximizeze creativitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *