Tipuri de cutite Sushi

Iată câteva linkuri către paginile individuale despre cele mai frecvent găsite cuțite de sushi și sashimi:

Yanagiba (în formă de salcie) – cuțitul „standard” de sashimi. Bun pentru tăierea sashimi și rulouri de sushi.

 

Deba – cel mai apropiat de o carne inteligentă, Deba este bun pentru tăierea prin oase și cartilajul de pește.

Usuba- cuțitul ideal pentru legume, folosit mai mult pentru tăieri fine și peeling.

Santoku (trei virtuți) – folosit pentru pește, carne și legume. Acesta este un cuțit în stil occidental, conceput să fie „o mărime potrivită tuturor”. Nu este un cuț tradițional, dar este folosit foarte mult în casele japoneze.

În timp ce există încă câteva tipuri de cuțite folosite în industria sushi, ele sunt extrem de rare și absolut accesorii. Cele de mai sus sunt considerate cuțitele „esențiale” pentru sushi.

Etichetă pentru cuțite
Faceți clic pe pagina mea pentru a afla mai multe despre eticheta potrivită pentru cuțite de sushi și sashimi. Această pagină va trece peste utilizarea generală a cuțitelor, cum să le țineți și câteva fapte interesante despre eticheta japoneză față de eticheta occidentală.

Cumpărați un cuțit de sushi
În această secțiune, voi merge peste Do și nu dă cumpărarea de cuțite. Există o mulțime de site-uri web care vă vor spune că vând „cuțite ieftine de înaltă calitate”. Dar vă asigur că termenii „de înaltă calitate” și „ieftini” nu aparțin aceleiași fraze atunci când vine vorba de sushi Cutite. Cu siguranță obțineți ceea ce plătiți.

Există două grupe principale ale modului în care un cuțit sushi este fabricat:

Honyaki (adevărat forjat) – realizat dintr-o singură oțel de înaltă calitate
Kasumi (ceață) – realizată din două tipuri de metal de înaltă calitate (de obicei, un centru de fier dur și oțel cu oțel de înaltă calitate)

Când trebuie să-ți cumperi propriul cuțit de sushi?
Sincer, am trecut prin doi ani de lucru la diferite sushi baruri înainte de a investi într-una din propria mea. Deținerea propriului cuțit nu este necesară, dar este convenabilă.

Nu cumparati cutite de sushi din otel inoxidabil!
Fara intrebari. Cuțitele din oțel inoxidabil folosite pentru sushi nu sunt la fel de eficiente, produc mai multă mizerie decât merită și nu sunt tradiționale. Nu le cumpărați.

Dacă banii nu sunt o problemă, cumpărați un Honyaki.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *