Tipuri populare de pește folosite pentru a face Sushi

Majoritatea peștilor folosiți pentru sushi stilul original Edo sunt peștii cu apă sărată. Bucătarii Sushi adaugă de obicei aceste tipuri de pește în meniul lor omakase în timpul anotimpurilor lor individuale. Vă oferă posibilitatea de a le gusta în stare proaspătă și de a se bucura de textura, aroma și aroma lor unice. Iată câteva dintre cele mai populare pești folosiți pentru a face sushi în Japonia și în alte țări din întreaga lume.

Ton cu aripioare albastre
Tonul roșu este un pește foarte apreciat, folosit în delicatesele tradiționale japoneze de pește crud precum sushi și sashimi. De fapt, doar 20% din tonul albastru Pacific și Atlantic sunt consumate în afara Japoniei. Japonezii mănâncă sushi de ton roșu de la mijlocul secolului al XIX-lea, când un bucătar-șef marinase câteva bucăți cu sos de soia și îl numește „nigiri sushi”.

Astăzi, bucătarii sushi servesc trei bucăți diferite de pește: akami, chu-toro și o-toro. Akami este carnea roșie care se află în partea superioară sau din spate a acesteia. Chu-toro este carnea de lapte roz-lăcustă, situată în burta peștelui și are o textură bogată de buton. O-toro este cea mai populara parte a pestilor gasite la partea cea mai grasa a burta si se topeste in limba. Datorită popularității tonului roșu din Japonia, care a condus la pescuitul excesiv al acestei specii de ton, peștele a fost clasificat drept o specie pe cale de dispariție. Alte tipuri de ton utilizate în vasele de sushi cu o aromă mai blândă sunt tonul galben și tonul cu ochi mari.

Amberjack japonez sau Yellowtail (Hamachi)
Acest pește este un favorit sezonier în lunile reci, când carnea are un conținut ridicat de grăsimi. Mancatul preparat sau brut, acest pește are o textură de buton cu o aromă îndrăzneață. În Japonia, peste 120.000 de tone de galbenă sunt cultivate și vândute la nivel local în fiecare an. Când peștii cântăresc aproximativ 3 kilograme, sunt recoltați și vânduți ca hamachi, în timp ce alții sunt lăsați să crească mai mari până când ating o greutate de 5 kilograme. Galbenele mai mari se numesc îngropate. Bucătarii americani de sushi cred că galbenul este mai bun pentru nigiri sau sashimi, deoarece grăsimea marmorată oferă un profil de aromă versatil, care poate produce un fel de mâncare picantă, sărată și bogată.

Somon
Somonul este un pește de alegere pentru a face rulouri de sushi nigiri. Are un gust bogat și aromă, iar carnea poate să apară ca un portocaliu roșu sau de piersic. Mulți iubitori de sushi insistă asupra somonului chiar și atunci când sunt prezentați cu mai multe opțiuni de pește. Deci este aproape imposibil să găsești un restaurant de sushi care să nu-l servească. Somonul sălbatic are mai multe beneficii pentru sănătate. Carnea sale oferă proteine ​​hrănitoare și două tipuri de acizi grași omega-3: DHA și EPA, pe care organismul nu le poate produce singur.

Macrou (Saba)
Macrou este un pește strălucitor care are o aromă și o aromă puternică de pește. Este destul de popular în Japonia și este de obicei servită ca sushi de macrou. Deși mulți occidentali tind să nu-și placă aroma puternică, este un pește foarte sănătos care este împachetat cu acizi grași omega-3. Are cea mai lungă istorie în sushi în stil edomae. Bucătarii japonezi sushi pregătiți în mod tradițional servesc patru tipuri diferite de macrou: saba, care se vindecă ore întregi cu oțet și sare; Macrou spaniol (sawara), o varietate mare cu o culoare mai albă; stavridul negru (aji), o varietate mică, cu o aromă mai ușoară și șuncă de macrou (sanma), o adăugare recentă a meniului sushi în multe restaurante japoneze.

Halibut (Hirame sau Engawa)
Halibut are un gust ușor și delicat și este folosit pentru sushi și sashimi în Japonia. Se prepară proaspăt, îmbătrânit prin răcire timp de câteva ore într-un frigider sau printr-o metodă numită „kobujime”, care implică gratare și dunking într-un castron de gheață. În japoneză, engawa este musculatura subțire găsită la aripile dorsale de pe marginea peștilor. Are o cantitate mai mare de grăsime decât o altă carne de halibut, cu o textura moale și mată și o aromă distinctă concentrată. De obicei, halibutul este condimentat cu ridiche rasă, felii de feliate, ardei i sos de soia de citrice.

Albacore (Binncho sau Bintoro)
Albacore este un membru relativ mic al familiei de ton. Dar nu este găsit în cantități mari în apele de coastă japoneze, așa că a devenit doar un popular sushi de pește în ultima vreme. Albacore trăiește în zonele mai calde ale mării, astfel încât are carne dulce, moale și de unt și un gust mai blând decât tonul roșu. Expert sushi bucătari folosesc o metodă numită tataki pentru a crește concentrația de aromă. Se gatesc rapid, se gatesc suprafata si apoi se duc in apa cu gheata pentru a strange carnea. Acesta este acum un popular sushi de pește și este de obicei comercializat ca bintoro.

Acum că aveți o listă a soiurilor populare de pește folosite pentru a pregăti sushi în restaurante din Japonia și din alte părți ale lumii, puteți să vă gândiți cu ușurință la tipul de pește pe care doriți să-l aveți cu următorul vas sushi. Rețineți că, datorită variațiilor sezoniere, este posibil ca unele pești să nu fie disponibile în restaurantele de sushi pe tot parcursul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *